Home   
     
 

  


 

Waarschuwing! Aandachtig lezen.

Bijna dagelijks krijgen wij mailtjs binnen met vragen als:
"Is dat een betrouwbare fotograaf",
"Is dat een betrouwbaar modellenburo".

Als je even goed nadenkt is het erg moelijk daar direct een goed antwoord op te geven. Wat voor de een negatief is kan door een ander als positief worden ervaren.

Ik denk dat het dan ook goed is, gewoon je gezonde verstand te gebruiken als je met een fotograaf en/of buro in zee gaat.
Als je twijfelt overleg dan met iemand van je familie. Als je naar een afspraak gaat, neem dan gerust iemand mee. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben.

De aanleiding van deze waarschuwing is dat er een flink aantal personen zijn die de ervaring hebben dat een aantal fotografen moeite heeft met het thuis houden van de handen en/of dat modellenburo's nog wel eens de neiging hebben voor grof geld niets te doen. Ook wordt vaak onduidelijk afgesproken wat er met de gemaakte foto's/negatieven gebeurt. Op langere termijn kunnen dan problemen ontstaan.

DNA de natuurlijke afslak pil

Maar ook sommige modellen doen niet wat er vooraf is afgespoken (vaak tot grote ergernis van de fotograaf omdat die zijn studio speciaal daarvoor reserveert en er vaak kosten voor heeft moeten maken (visagie, etc.)

Gelukkig zijn er ook goede en betrouwbare buro's, modellen en fotografen. Vertel uw ervaringen (zowel goed als slecht) aan de geinteresseerden op het prikbord van de modellenburopagina. Daar hebben we dan allemaal wat aan.


Om problemen te voorkomen een aantal tips:
Benader fotografen en buro's met alleen maar mobiele nummers altijd met enige reserve. Dat geldt ook als men vraagt/eist dat je als model alleen naar een afspraak moet komen. Ook afspraken in hotels en andere niet permanente locaties vragen enige alertheid.

Betaal in principe nooit voor inschrijving bij een buro (zij verdienen namelijk aan je). Het is een normale bedrijfsinvestering (er zijn uitzonderingen, maar wees dan heel kritisch voordat je met zo'n buro gaat samenwerken).

Als een buro brood in je ziet, nemen ze je graag gratis op in hun bestand. Willen ze je niet, dan moet je je afvragen of je wel geschikt bent als model.

Veel jonge mensen (meestal meiden) hebben een gigantisch bord voor hun hoofd en denken dat ze zelf een wereldmodel zijn terwijl ze gewoon niet aan de op dat moment geldende eisen voldoen (lengte, leeftijd, gewicht etc.).

Laat je op eigen initiatief foto's maken, ga dan nooit alleen naar de afspraak, maar neem iemand mee.
Mag dat niet. Ga dan niet of denk heel goed na.

Stel altijd een contract op als je foto's van jezelf laat maken.Spreek af en laat dat schriftelijk vast leggen wat er met de foto's gebeurd. Worden ze gepubliceerd, omschrijf dan duidelijk waarvoor en wanneer ze geplaatst mogen worden en tegen welke vergoeding.

Veel fotografen werken tegenwoordig op TFP bases (time for print). Dat betekent dat je gewoon (alleen maar) een paar afdrukken krijgt. De fotograaf gebruikt jouw foto's dan voor zijn/haar promotie. Daar staat tegenover dat jij met de gekregen foto's jij jezelf ook weer kunt promoten.

En.. je foto op internet? Wat kan daar allemaal mee gebeuren (iemand kan die van een website " plukken", ze kunnen je hoofd/lijf eruit gebruiken en verder bewerken met speciale software?
Denk daar ook aan voordat je toestemming geeft of een contract ondertekend.

Wilt u deze tekst of gedeelte daarvan op uw eigen site opnemen, dan mag dat natuurlijk. WIlt u dan wel aan bronvermelding doen? Bijv: Bron: www.foto-service.nl

Stel in als startpagina

Schoonheid zit in je
De onlangs overleden parfum diva (en uitvindster van het parfummonster flesje) Estee Lauder zei al eens, " Schoonheid komt van binnenuit". "Schoonheid is geluk dat je uitstraalt".

Skin Lifting voor een mooie gladde huid.


Mooiste dag van je leven!
Mevrouw Lauder gaf dan als voorbeeld de (eerste) trouwdag van een vrouw. Volgens haar (en ze heeft gelijk) hebben alle bruidjes een natuurlijke schoonheid.

 

Een handige service, speciaal voor fotoliefhebbers Foto-Service ©2003-2010 All Rights Reserved.

  TOP