Home   
     

De beste afslankmiddelen op een site

Elk model wil graag goed voor de dag komen. Vaak heb je dan een paar kwalitatief goede foto's nodig. De meeste modellenbureau's hebben een fotograaf in dienst waar je vaak tegen gereduceerd tarief een aantal portfolio foto's kunt laten maken. Wil je je nog niet inschrijven bij een bureau, maar je wil wel een paar leuke foto's van jezelf laten maken? Dan kun je die doen via bij fotografenwijzer.nl aangesloten fotografen.
Je kan aangeven waar en wanneeer je foto's wilt laten maken. Je ontvangt dan via je mailbox vrijblijvende aanbiedingen van fotografen. Deze service is geheel gratis.
Meer weten? Klik dan even door naar Fotografenwijzer.


tekenen en schilderen. Je leert het bij Art Intermediair

Informatie voor (beginnende) modellen.

De Bruisende modellenwereld! Dat trekt wel!!
modellenwereld bruist, zeker gezien vanaf de buitenkant, en is vol van dynamiek en glamour.

Succesverhaal
Wie kent niet de verhalen van dat schuchtere meisje die, tijdens een bezoek aan de plaatselijke slager wordt ontdekt en 3 weken later een gevierd model is op 's werelds grootste catwalks. Dit is toch de droom die elk jong meisje koestert.

Realiteit
Helaas is de realiteit wel anders. Dat meisje bij de slager is er een op de 50.000. De andere 49.999 meisjes voldoen nou net niet, of helemaal niet aan de eisen die er in de modellenwereld aan modellen worden gesteld.Lijdensweg
Het gevolg is een lijdensweg van teleurstelling op teleurstelling. Van de ene fotograaf (die in jou toch wel een topmodel ziet: je krijgt weer hoop!!) naar de andere fotograaf die er wel brood in ziet om jou voor (veel of weinig) geld aan een goede portfolio wil helpen. Een portfolio (mapje foto's + informatie, maten etc.) waarmee je verschillende modellenburo's kunt aflopen.
Ook hier wacht je dan weer teleurstelling. Het buro waar je vol verwachting binnen stapt adviseert je toch naar een ander buro te gaan om dat die opdrachten heeft die beter bij jou zouden passen (smoesjes: ze willen je gewoon niet). Kom je daar, dan vinden ze óók dat je beter bij een ander buro terecht kunt. Of ze vinden de foto's weer net niet mooi genoeg. "Toevallig " hebben zij dan wel een eigen fotogaaf die zeker betere foto's van je kan maken. Foto's waarmee je het wél haalt (ahum).

Kortom!!
Wees je zelf bewust van je eigen mogelijkheden en vooral je eigen onmogelijkheden. Ben je toch geen topmodel, maar wil je toch de modellenwereld in? Probeer dan te ontdekken waar je kansen liggen, wat je sterke kanten zijn. Leg je er ieder geval wel bij neer dat je nooit een topmodel zult worden. Dat je altijd overgeleverd bent aan mensen die dingen zeggen die je graag wilt horen. Trap dan niet in die mooie verhaaltjes. Wees reeel. Hou jezelf niet/nooit voor de gek.

Advies
Hoe kom je erachter of je een topmodel bent? Het beste advies is ga naar een paar goed aangeschreven modellenburo's en informeer of je een meisje of jongen bent die aan de eisen (van dit moment) van een model voldoet. Krijg je bij zo'n gerenommeerd buro een negatief advies, dan is er nog geen man over boord.
Wel kun je dan het beste je droom ooit eens in de glamourwereld terecht te komen wel vaarwel zeggen.

Specials
Er zijn voor afgewezen modellen nog voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan. Er zijn immers tientallen buro's die werken met zogenaamde "specials". Of zijn er fotografen, verenigingen of clubs die graag met modellen werken. Ook zijn er speciaal buro's voor modellen die iets bijzonders hebben. Dit noemen ze specials.
Specials zijn modellen die iets opvallends hebben. Klein, lang, dik, dun, grote neus, kleine neus, oud, jong, mooie handen, mooie navel, mooie benen, slaapogen, sprankelende ogen, grote oren, kleine oren, enz. enz. enz.

Waar vind je een goed modellenburo.
Het is lastig om zomaar te zeggen die en die buro's zijn goed. In de praktijk gebeurd het wel dat een buro van eigenaar wisselt en daardoor ook de bedrijfsaanpak.

We adviseren je gewoon op de modellenburo.pagina.nl te gaan kijken naar de daar geregistreerde buro's. Bel ze op (hebben ze geen gewoon telefoonnummer, wees dan op je hoede) of ga naar ze toe (hebben ze geen adres op de website, wees dan op je hoede). Neem gerust iemand mee als je naar een buro op bezoek gaat. Twee weten meer dan een en het is nog gezellig samen ook.

Modellen en erotiek
Erotiek en modelfotografie gaan vaak hand in hand. Op zich is daar niets mis mee. Als het model het wil, de fotograaf wil het ook. Dan is het natuurlijk oke.

Het komt zo nu en dan wel eens voor dat de fotograaf en het model de foto sessie totaal verschillend hebben ervaren. Hier geldt dus zeker, voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt overigens voor de model en de fotograaf. Om geruzie achteraf te is het altijd handig om (zeker als het eeen beginnend model betreft) niet alleen naar de opname sessie te gaan. Als dat niet mag van de fotograaf, wees dan extra alert. Je kan best je moeder of vriendin meenemen (die dan in een andere ruimte kan wachten) zonder dat de opname sessie verstoordt raakt.

Mooie borsten in enkele maanden

Stel in als startpagina

Schoonheid zit in je
De onlangs overleden parfum diva (en uitvindster van het parfummonster flesje) Estee Lauder zei al eens, " Schoonheid komt van binnenuit". "Schoonheid is geluk dat je uitstraalt".

Skin Lifting voor een mooie gladde huid.


Mooiste dag van je leven!
Mevrouw Lauder gaf dan als voorbeeld de (eerste) trouwdag van een vrouw. Volgens haar (en ze heeft gelijk) hebben alle bruidjes een natuurlijke schoonheid. Een uitstraling van geluk en harnonie. Je ziet aan alles dat het gevoel van binnenuit komt.

Klik hier voor een snelle en doeltreffende waarin je leert hoe je je moet opmaken, hoe je er het beste uit kunt zien.

Als je dat kan verminderen met een poeder of crémé, dan geeft je dat zekerheid, en zie je er dus beter en gelukkiger uit.

Wat is TFP
Met TFP bedoelt met Time For Print. Simpel gezegd in het Nederlands, "de fotograaf vraagt jou tijd, hij maakt foto van je en geeft je na afloop een aantal prints. Dit gebeurd meestal dus met gesloten beurs. TFP is dus zonder financiële bedoelingen.


Modellencontract
Veelal worden er voorafgaand aan een fotosessie afspraken gemaakt over hoe de gemaakte foto's gebruikt gaan worden. In zo'n modellencontract worden deze afspraken dan vastgelegd. Voor beide partijen geldt dat het goed beschrijven van wat er wel of niet met de foto's gebeurd, tegen welke vergoeding de foto's worden gemaakt en (vooral) hoelang de afspraken geldig zijn. Komt de foto in de krant, tijdschrift of ander drukwerk? Komt de de foto op internet? Op welke sites?

Hieronder een (niet volledige) opsomming van belangrijke contract elementen:
- Hoe vindt publicatie plaatst (internet, films, cd, dvd, krant, tijdschrift, privé-gebruik)?
- Omschrijf exact formaat en aantal van te publiceren materiaal
- Hoelang mag de fotograaf over de beelden beschikken (een maand, een jaar, altijd)?
- Welke vergoeding wordt er betaald en aan wie?
- Wat gebeurd er met de negatieven/beelddragers?
- Wie verzorgt de visagie, de kleding?
- Wie betaalt de visagist en of kleding adviseur?
- Mag je als gefotografeerde ook nog iets doen met de afbeeldingen?
- Mag je als model ook bij andere buro's/fotografen werkzaam zijn?
- Soort fotografie (gekleed, naakt, erotisch, porno);
- Minderjarigen mogen nooit naakt poseren. Is strafbaar;
- Wanneer de opnamen plaatsvinden en hoelang die ongeveer duren;
- Worden de foto's bewerkt met een beeldbewerkingsprogramma?


Een contact moet altijd door beide partijen zijn getekend, voorzien zijn van een datum, naam en geboortedatum van het model, bedrijfsgegevens van de fotograaf


kortom: goed afspreken van te voren, voorkomt gedonder achteraf.

 

 

  TOP